پروژه های سکوهای فراساحلی
پروژه های خط لوله
پروژه های سکوهای فراساحلی
پروژه مهندسی پایه و تفضیلی سکوی F18 میدان فروزان
کارفرما: IGC / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان فروزان
تاریخ قرارداد: 2012
شرکت نفت فلات قارهی ایران (IOOC) درصدد است از طریق اجرای پروژهی سکوی سرچاهی جدید F18، میدان نفتی فروزان را بیش از پیش توسعه دهد.
پروژهی سکوی سرچاهی جدید F18 با هدف ساخت یک سکوی جدید در مجمتع فعلی فروزان یا نزدیک به آن، همراه با خطوط لولهی درون میدانی و کابلهای زیردریایی و گسترش سکوی FX فعلی به میزان ضروری انجام میگیرد. عمق آب در این میدان در حدود 50 متر است.
این سکوی F18 در فاصلهی حدود 2100 متری از سکوی FX موجود در مجتمع فروزان ساخته خواهد شد. مجتمع فروزان در مرز ایران و عربستان سعودی قرار گرفته و 110 کیلومتر تا جزیرهی خارگ فاصله دارد.
مهندسی سازهی این پروژه در سطوح پایه و جزئیات توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) انجام شده است.
پروژه مهندسی پایه و طراحی تفضیلی سکوی S1 در میدان سلمان
کارفرما: آسفالت توس / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان سلمان
تاریخ قرارداد: 2013
این پروژه مشتمل بر کار در دو محل است؛ تأسیسات جدید در سکوی سرچاهی ماهوارهای S1 روی مخزن سلمان و اضافات مجتمع فعلی سلمان. اصلاح تأسیسات مجتمع سلمان با هدف افزایش قابلیت پیشبینی چاههای نفت از طریق افزایش قابلیتهای بالابری گاز (gas lift) در تأسیسات سکوی S1 انجام میشود. میدان نفتی و گازی سلمان یکی از مجتمعهای فعال تولید نفت در آبهای ایران در خلیج فارس است که به فاصلهی 144 کیلومتری جنوب جزیرهی لاوان واقع شده است.
این میدان ما بین ایران و ابوظبی مشترک بوده و تقریباً دو سوم از ساختمان تولید کنندهی نفت در این میدان زیر آبهای ایران قرار گرفته است. تأسیسات فراساحلی موجود در میدان نفتی و گازی سلمان، از سال 1968 در حال تولید هستند. نفت خام استخراج شده از این میدان، بعد از پالایش، از طریق یک خط لولهی زیردریایی به تأسیسات ساحلی در جزیرهی لاوان منتقل میشوند.
حیطهی این کار مشتمل بر موارد زیر است:
مهندسی سازهی این پروژه در سطوح پایه و جزئیات توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) انجام شده است.
پروژه مهندسی نصب عرشه سکوی SPOL
کارفرما: صدف / پترو ایران / POGC
موقعیت جغرافیایی: میدان پارس جنوبی
تاریخ قرارداد: 2011
SPOL نام یک سکوی نفتی در لایهی نفتی پارس جنوبی است. این عرشه (topside) در یارد SAFF متعلق به شرکت SAFF ساخته شده است که پیمانکار EPCI این پروژه بوده است. شرکت صدف هم مسئولیت نصب این عرشه را برعهده داشته است. مهندسی نصب این عرشه توسط شرکت فردا صورت پذیرفته است.
نصب تاپساید SPOL با روش بالابری و با استفاده از شناور بالابریِ سنگین SADAF3000 صورت خواهد گرفت.
مهندسی نصب جکت F18
کارفرما: IGC / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان فروزان
تاریخ قرارداد: 2012
پروژهی سکوی سرچاهی جدید F18 با هدف ساخت یک سکوی جدید در مجمتع فعلی فروزان یا نزدیک به آن، همراه با خطوط لولهی درون میدانی و کابلهای زیردریایی و گسترش سکوی FX فعلی به میزان ضروری است. عمق آب در این میدان در حدود 50 متر است.
این سکوی F18 در فاصلهی حدود 2100 متری از سکوی FX موجود در مجتمع فروزان ساخته خواهد شد. مجتمع فروزان در مرز ایران و عربستان سعودی قرار گرفته و 110 کیلومتر تا جزیرهی خارگ فاصله دارد.
مهندسی سازهی این پروژه در سطوح پایه و جزئیات توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) انجام شده است.
کوی F18 در ابتدا یک سازهی چهارپایهی خمیده بود، ولی بعدها به دلیل دشواری نصب و عملیات بالابری، به جکتی با یک خمیدگی منفرد در یک ردیف و عدم خمیدگی در ردیف دیگر تغییر یافت. شمعها (1524 متر) از درون پایهها کوبیده خواهند شد.
این جکت که میبایست از طریق بالاکشی نصب شود، وزنی بالغ بر 1000 تن دارد.
مهندسی نصب جکت F18 توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) صورت گرفته است.
پروژه توسعهی فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی
کارفرما: صدف / سپهر رز موند / پترو پارس
موقعیت جغرافیایی: میدان پارس جنوبی
تاریخ قرارداد: 2013
شرکت پتروپارس در صدد است تأسیسات جدیدی در قالب توسعهی فاز 12 میدان گازی پاس جنوبی در خلیج فارس ایجاد کند، تأسیساتی که تحت عنوان SPD12E از آن یاد می شود.
هدف از پروژهی توسعهی فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی عبارتست از تولید گاز و میعانات صادراتی. بخش فراساحلی این میدان در حدود 100 کیلومتری ساحل عسلویه در خلیج فارس قرار گرفته و کارخانهی ساحلی فراورش گاز در منطقهی تُمباک واقع شده است. تأسیسات موجود در این سکوی خالی از سکنه، غالباً به منظور جمعآوری سیال، تست چاه، جداسازی آب چگالیده و آب آزاد و پالایش آبِ نفتدار بکار میروند.
سیالات مخزنی از طریق خطوط دریایی اختصاصی به کارخانهی فراورش گاز ساحلی تُمباک منتقل میشوند و در آن جا مورد پالایش قرار میگیرند تا محصولات اصلی زیر تولید شوند:
شرکت پتروپارس یک پروژهی EPCF را به شرکت سپهر-روزموند واگذار کرده که طی آن، یک جکت سرچاهی (SPD12E) در فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی ساخته خواهد شد.
مهندسی نصب جکت SPD12E توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) صورت گرفته است.
مهندسی ساخت جکت S1
کارفرما: آسفالت توس / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان سلمان
تاریخ قرارداد: 2013
این پروژه مشتمل بر کار در دو محل است؛ تأسیسات جدید در سکوی سرچاهی ماهوارهای S1 روی مخزن سلمان و اضافات مجتمع فعلی سلمان. اصلاح تأسیسات مجتمع سلمان با هدف افزایش قابلیت پیشبینی چاههای نفت از طریق افزایش قابلیتهای بالاکشی گاز (gas lift) در تأسیسات سکوی S1 انجام میشود.
میدان نفتی و گازی سلمان یکی از مجتمعهای فعال تولید نفت در آبهای ایران در خلیج فارس است که به فاصلهی 144 کیلومتری جنوب جزیرهی لاوان واقع شده است. این میدان ما بین ایران و ابوظبی مشترک بوده و تقریباً دو سوم از ساختمان تولید کنندهی نفت در این میدان زیر آبهای ایران قرار گرفته است.
تأسیسات فراساحلی موجود در میدان نفتی و گازی سلمان، از سال 1968 در حال تولید هستند. نفت خام استخراج شده از این میدان، بعد از پالایش، از طریق یک خط لولهی زیردریایی به تأسیسات ساحلی در جزیرهی لاوان منتقل میشوند.
جکت S1 حدود 400 تن وزن دارد.
مهندسی ساحت این جکت بر عهدهی شرکت فرازان سازه دریا (فردا) بوده است.
طراحی و مهندسی نصب شمعهای FSU سروش
کارفرما: SADAF / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان سروش
تاریخ قرارداد: 2012
شرکت نفت فلات قاره در حال ساخت یک تانکر ذخیرهسازی شناور به نام FSU است که قرار است در این میدان نصب شود. این تانکر شناور، بزرگترین ذخیرهساز شناور در خلیج فارس به شمار میرود.
تأسیسات فراوری میدان سروش روی سکوهای SPP-1 و SPP-2 در مجتمع سروش قرار گرفتهاند. تأسیسات موجود روی این سکوها به پالایش نفت خام به مشخصات صادراتی پیش از انتقال نفت به FSU مبادرت میکنند.
این مدل FSU مشتمل بر سطح بیرونیِ بدنهی شناور و همچنین مخازن بالاست (محفظههای داخلی) و سامانهی پهلوگیری است. محفظههای فوقالإشاره به منظور بررسی آبخور (draft) مدلسازی شدهاند.
طراحی و مهندسی نصب شمعهای FSU توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) انجام شده است.
مهندسی نصب عرشه سکوی F18 فروزان
کارفرما: IGC / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان فروزان
تاریخ قرارداد: 2012
این عرشه در چهار نقطه روی پایههای ستونی (tabular stub) نگهداشته شده است. این پایهها در واقع در SACS و با آزادسازی مناسب مفاصل، مدلسازی شدند تا شرایط تکیه گاه ساده، شبیهسازی شود. این عرشه در یارد شرکت پارس فراگام در کیش ساخته شد و شرکت بینالمللی پیمانکاری عمومی ایران (IGC) به عنوان پیمانکار EPCI در این پروژه به شمار میرود و مسئولیت نصب را بر عهده دارد. این عرشه که وزنی بالغ بر 1000 تن دارد، به روش بالابری نصب گردید.
مهندسی نصب عرشه F18 بر عهدهی شرکت فرازان سازه دریا (فردا) بوده است.
پروژه توسعه میدان گازی پارس جنوبی، سکوهای فراساحلی فازهای 15 و 16
کارفرما: صدف / NIOC
موقعیت جغرافیایی: میدان پارس جنوبی
تاریخ قرارداد: 2014
میدان گازی پارس جنوبی در حدود 100 کیلومتری جنوب غرب عسلویه، در آبهای ایران در خلیج فارس واقع شده است. شرکت ملی نفت ایران در صدد است فازهای 15 و 16 میدان گازی پارس جنوبی را توسعه دهد. شرکت نفت و گاز پارس عهده دار توسعهی کل این میدان است. این شرکت قراردادی را با IOEC / ISOICO / SAFF منعقد کرده که بر اساس آن، بخش فراساحلی این فازها به این مجموعه واگذار گردیده است. IOEC پیمانکار نصب خط لوله و تأسیسات فراساحلی است. ISOICO پیمانکار EPC فاز 16 به شمار میرود و شرکت SAFF پیمانکار EPC فاز 15 است. طراحی پایه توسط شرکت Aker Kvaerner انجام شده و طراحی جزئیات بر عهدهی SLTE بوده است.
توسعهی فراساحلی فازهای 15 و 16 مشتمل بر ساخت دو سکوی سرچاهی SPD15 و SPD16 است. هر فاز یک سکوی سرچاهی و یک سکوی پشتیبانی میان راهی و ارتباطی دارد که به سکوی مشعل (flare) متصل است. هر یک از سکوهای سرچاهی 15 اسلات دارند. گاز تولید شده از طریق خط لولهی 32 اینچی به تأسیسات ساحلی واقع در عسلویه هدایت میشود. خط لولهی صادرات گاز توسط یک خط MEG 4 اینچی همراهی میشود.
سکوهای سرچاهی خالی از سکنه بوده و تأسیسات کوچکی برای گروه عملیاتی دارند که گاهی مجبور میشوند شب را روی سکو سپری کنند. تولید برق توسط دو دستگاه ژنراتور انجام میشود. یک کابل زیردریایی که از نوع فیبر نوری است، سیگنالهای کنترلی را به سکوهای فاز 2 یا 3 در نزدیکی سکوهای فوق منتقل میکند. این سیگنالها از آن جا به کارخانههای ساحلیِ فازهای 15 و 16 و نیز به اتاق کنترل مرکزی SPQ1 منتقل میشوند.
اصلاح شمعهای مهار FSU سروش
کارفرما: SADAF / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان سروش
تاریخ قرارداد: 2012
با توجه به گزارش ژئوتکنیکی تهیه شده، شمعهای مهار FSU باید میتوانستند تا 32 متر زیر خط گِل نفوذ کنند. اما در عمل، همهی شمعها در عمق حدود 22 متری زیر گِل، رد شدند.
شرکت فرازان سازه دریا (فردا) روش جدیدی برای اصلاح این شمعها تدوین نمود. این روش به عنوان اولین روش اصلاحی از نوع خود در ایران به شمار میرود و همهی امور مهندسی آن توسط شرکت فردا صورت پذیرفته است.
پروژه های خط لوله
پروژه مهندسی نصب خط لوله زیردریایی بهرگانسر
کارفرما: SADAF / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان بهرگانسر
تاریخ قرارداد: 2011
میدان نفتی فراساحلی بهرگانسر در جنوب ایران و به فاصلهی تقریبی 15 کیلومتر از خط ساحلی شمال خلیج فارس واقع شده است.
از بین همهی تأسیسات نصب شده در این میدان، 4 سکوی سرچاهی به نامهای WHP4، WHP5، WHP6، و WHP7، 1 سکوی چندچاهی بنام MWP و 1 سکوی چندراهی بنام MP در این پروژه مورد نظر هستند. هدف از این پروژه، برقراری اتصال سکوهای سرچاهی به سکوی چندراهی از طریق خطوط لولهی جدید است. جزئیات خطوط لولهی جدید به شرح زیر است:
در ادامه، حجم کار در پروژهی خط لولهی زیردریایی بهرگانسر توصیف میشود. این بسته شامل جزئیات طراحی، عملیات نقشه برداری، تأمین مواد اولیه، مونتاژ، نصب و برقراری اتصال، تست استحکام خطوط لولهی a.m. و آستریهای J و کلیهی متعلقات است.
مهندسی نصب این خط لوله توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) انجام شده است.
پروژه نوسازی و توسعهی سروش، مهندسی نصب خط لوله
کارفرما: SADAF / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان سروش
تاریخ قرارداد: 2013
شرکت نفت فلات قارهی ایران (IOOC) درصدد است از طریق اجرای پروژهی نوسازی و توسعهی سروش، میادین نفتی سروش و نوروز را مورد نوسازی و توسعهی بیشتر قرار دهد. میادین سروش و نوروز در خلیج فارس واقع شدهاند. میدان سروش در فاصلهی حدود 80 کیلومتری جنوب غرب جزیرهی خارگ قرار گرفته و میدان نوروز در حدوداً 50 کیلومتری شمال میدان سروش و 100 کیلومتری غرب جزیرهی خارگ در ایران واقع شده است. پروژهی توسعهی یکپارچهی میادین نوروز و سروش مشتمل بر 7 سکوی جدید، تجهیزات مربوط به این سکوها و 5 خط لولهی فراساحلی جدید است. این شبکهی خطوط لوله از دو خط لولهی جریان چندفازی، دو خط لولهی صادرات نفت و یک خط لولهی درون میدانیِ انتقال امولسیون تشکیل شده است.
تجهیزات سرچاهی میدان سروش روی دو سکوی سرچاهی قرار گرفتهاند. سکوی SWP-1 از طریق پل به مجتمع سروش متصل شده است، در حالیکه سکوی SWP-2 در 4 کیلومتری جنوب مجتمع سروش قرار دارد. تأسیسات فراورش میدان سروش روی سکوهای SPP-1 و SPP-2 در مجتمع سروش قرار دارند. تأسیسات موجود روی این سکوها، عملیات پالایش نفت خام به مشخصات صادراتی را پیش از انتقال نفت خام به FSU انجام میدهند. نفت خام میدان سروش روی پلتفرم SPP-1 مورد فراورش قرار میگیرد. نفت خام میدان نوروز روی سکوی SPP-2 پالایش میشود. مجتمع سروش از یک پلتفرم مسکونی اختصاصی برخوردار است (SLQ).
میدان نوروز نیز از مجموعهای از سکوها برخوردار است که شامل یک سکوی مسکونی (NLQ) و یک سکوی سرچاهی (NWP-1) است. بخشی از نفت خام تولیدی از میدان نوروز در سکوی فراوریِ NPP-2 پالایش میشود و در قالب امولسیون آب/نفت به Platform SPP-2 در میدان سروش واقع در 50 کیلومتری جنوبِ میدان نوروز ارسال میشود. Platform NPP-2 به نحوی گسترش و توسعه داده شده که بتواند تعداد بیشتری تأسیسات سرچاهی را در خود جای دهد.
مهندسی نصب این خط لوله توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) انجام شده است.
طراحی تفضیلی و مهندسی نصب PLEM (میدان سروش)
کارفرما: SADAF / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان سروش
تاریخ قرارداد: 2012
شرکت نفت فلات قارهی ایران (IOOC) درصدد است از طریق اجرای پروژهی نوسازی و توسعهی سروش، میادین نفتی سروش و نوروز را مورد نوسازی و توسعهی بیشتر قرار دهد. میادین سروش و نوروز در خلیج فارس واقع شدهاند. میدان سروش در فاصلهی حدود 80 کیلومتری جنوب غرب جزیرهی خارگ قرار گرفته است.
PLEM (چندراهی انتهایی خط لوله = Pipeline End Manifold) یک سازه است که به عنوان مبدل به مایع برای خطوط لوله عمل میکند. سامانهی PLEM میدان سروش با ابعاد 26 و 24 متر برای اولین بار در ایران ساخته شده است.
طراحی تفضیلی و مهندسی نصب سامانهی PLEM میدان سروش توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) انجام شده است.
پیش از این، طراحی تفضیلی این سامانه به شرکت دیگری سپرده شده بود، ولی هم اکنون شرکت فردا این وظیفه را به انجام رسانیده است.
پروژه نوسازی و توسعه سروش، طراحی تفضیلی خط لوله
کارفرما: SADAF / IOOC
موقعیت جغرافیایی: میدان سروش
تاریخ قرارداد: 2012
شرکت نفت فلات قارهی ایران (IOOC) درصدد است از طریق اجرای پروژهی نوسازی و توسعهی سروش، میدان نفتی سروش را مورد نوسازی و توسعهی بیشتر قرار دهد. میدان سروش در فاصلهی حدود 80 کیلومتری جنوب غرب جزیرهی خارگ قرار گرفته است.
شرکت نفت فلات قاره در حال ساخت یک تانکر ذخیرهسازی شناور به نام FSU است که قرار است در این میدان نصب شود. این تانکر شناور، بزرگترین ذخیرهساز شناور در خلیج فارس به شمار میرود.
تأسیسات فراوری میدان سروش روی سکوهای SPP-1 و SPP-2 در مجتمع سروش قرار گرفتهاند. تأسیسات موجود روی این سکوها به پالایش نفت خام به مشخصات صادراتی پیش از انتقال نفت به FSU مبادرت میکنند.
طراحی تفضیلی خط لوله توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) انجام شده است.
اما برای تغییر محل رایزر (Riser)، طراحی تفضیلی توسط شرکت فردا صورت گرفته است.